Jak jezdit na in-line bruslích

Rate this post

In-line brusle vám mohou přinést nejen zábavu, ale také dobrou kondičku a skvělou postavu. Jízda na in-line bruslích se trošku liší od bruslí na led, ale princip je v podstatě stejný. S in-line bruslemi můžete jezdit do kopce i z kopce, na rozdíl od bruslí na led.

Díky jízdě do kopce pak dobře procvičíte své nohy, stehna a hýždě a posílíte je.

Jak jezdit na in-line bruslích?

By: US CPSC

Především si pro své začátky vyberte rovný povrch, na kterém není štěrk, kameny, dlažba a podobně. Toto je velmi důležité, protože vás in-line brusle v počátcích na takto nerovném povrchu nebudou vůbec poslouchat.

Nejezděte z kopce, ani do kopce. Rozjíždějte se pomalu a bruslete do písmene V. Při odrazu si pravou nohu mírně vytočte doprava a levou zase mírně doleva. Na in-line bruslích je na zadní části brusle brzda, díky které pak zastavíte a to tak, že chodidlo postavíte na patu.

Brzdící techniky však mohou být různé, časem se naučíte i jiné. Rozhodně si k in-line bruslím pořiďte také chrániče a to na kolena, lokty a také helmu na hlavu, kterou se budete chránit. Nepřeceňujte své síly. Nejprve se opravdu pořádně naučte jezdit na rovině, než se dostanete ke sjíždění kopečků.

Jezděte tam, kde nejezdí auta, aby vás neohrozila. Některá města mají in-line dráhy, kam si můžete zajít. Je však spousty měst, kde si zabruslit je opravdu problém. Při výběru bruslí nekupujte brusle, které jsou nejlevnější, ale takové, které budou pohodlné a budete se v nich cítit dobře.

Doporučuji koupit brusle se silikonovými kolečky. Pokud máte kolem sebe někoho, kdo již bruslí, poproste ho, aby se vám v začátcích věnoval a ukázal vám techniku bruslení. Pokud se bruslit naučíte, vtáhne vás to a uvidíte, že vás tento způsob sportu bude velmi bavit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *