Milujete kávu a tak přemýšlíte, jak nejlépe kávu připravit? Záleží velmi na tom, jakou kávu byste si rádi připravili, jestli to má být káva černá, s mlékem, Latté, nebo Capuccino.
Jak nejlépe připravit kávu?
U černé kávy to není zas až tak těžké, horší to je právě s kávou Latté, nebo s Capuccinem. Pokud zrovna nemáte kávovar, který to umí a mezi které patří například kávovary na kapsle, které udělají skvělou kávu naprosto jednoduše a bez jakéhokoliv vašeho zásahu, pak si budete muset poradit sami.
Kávovary nemusí být nutně s kapslemi, ale mohou být na kávu a mléko, kde si mléko můžete buď sami vyšlehat, nebo to kávovar udělá za vás. Vynikající je, pokud si na dno kávy dáte třeba nugát a rázem máte nugátovou kávu.
Máte-li si však pomoci sami, bude to o něco složitější, ale i tak si lahodnou kávu dokážete dokonale připravit i doma. Stačí vám k tomu mléko, rozpustná káva a tryska, kterou pořídíte například v Ikee za nějákých 30 Kč. Mléko našleháme pomocí trysky, můžeme ho nejprve ohřát v mikrovlnné troubě. Důležité je, kolik mléka do hrnečku dáme.
Pokud chcete Capuccino, nebo Latté, naplňte hrnek do ¾ mlékem. To potom našlehejte a šlehejte jej tak dlouho, dokud z něj pomocí trysky nevyšleháte pěnu. Do takto našlehaného mléka přilijte už jen malé množství kávy. Bohatě bude stačit půl deci kávy.
Jaký je rozdíl mezi Capuccinem a Latté?
V přípravě v podstatě žádný, protože se obě kávy připravují stejně. Capuccino se dává do většího, objemnějšího hrnečku a na vrch se posype skořicí, nebo kakaem. Oproti tomu Latté se připravuje do úzké dlouhé sklenice a může se dochutit oříškem, vanilkou, nebo například karamelem.