Jak odhalit lež

Rate this post

Jste v kontaktu s někým, kdo vám neustále lže a tak mu nemůžete věřit? Jak odhalit lež? Zprvu to nepoznáte, ale pakliže budete s tímto člověkem udržovat kontakt trvale, jistě na to, že lže, brzy přijdete a budete si dávat pozor na to, co říká.

By: Frank Kovalchek

Je-li ve vašem okolí někdo, kdo často lže, budete si muset jeho verze prověřovat a nevěřit všemu co říká. Lhář se většinou pozná tak, že řekne něco, co si vymyslí a pokud na danou věc přijde řeč později, řekne vám opět něco jiného, protože si nemusí pamatovat, jak vám to řekl poprvé. Jsou však lháři, kteří věří tomu, co říkají.

Do svým lží se však dříve, nebo později stejně zamotají a vy lež odhalíte. Že dotyčný lže poznáte také podle toho, že vám různí lidé potvrdí různé verze toho, co dotyčný řekl. Lhář většinou často vypráví každému něco jiného.

Lež je součást každého z nás a někdy je prostě třeba ji použít, například z důvodů, abychom druhému člověku neublížili. Lhát v dobrém se smí, ale pokud někdo lže proto, aby druhému ublížil, pošpinil ho, tak to vůbec není dobré. Také můžeme lhát ve vlastní prospěch a to tehdy například, když se po nás chtělo něco, co jsme nebyli schopni udělat a tak si vymyslíme nějákou historku a důvod, proč jsme to nemohli udělat.

Lhaní by však nemělo být pravidlem. Každý samozřejmě čas od času zalže, ale všeho s mírou. Notorickým lhářům se raději vyhýbejte a neřešte s nimi nic důležitého. Nesvěřujte jim žádné detaily ze svého života, protože lhář vše překroutí a otočí proti vám.

V podstatě není vůbec těžké lháře odhalit a přijít na to, že lže. Chce to jen trošku bystrosti a nedůvěřovat každému bezmezně. Je-li někdo lhář a ví se o tom, tato nálepka mu zůstane a jen těžko se jí zbaví. Na druhou stranu ani není důvod, aby se jí zbavoval, protože takoví lidé se nemění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *