Jak najít historii v počítači

Rate this post
By: Intel Free Press

Zajímá vás historie vašeho počítače? Chtěli byste se vrátit zpět na stránku, kterou jste již prohlíželi? Nebo vás zajímá, na co koukají vaše děti a partner, když nejste doma? Je to už takové spíše šmírování, ale zjistit můžete díky historii plno věcí.

Historie počítače se ukládá, ale můžete ji sami smazat, ukládá se na 20 dnů, ale vy máte možnost počet dnů změnit. Nastavit lze také to, aby se historie neukládala vůbec, pokud nechcete, aby mohl kdokoliv zjistit, jaké stránky si prohlížíte.

Pokud chcete změnit počet dnů v nastavení, změníte jej v aplikaci internet Explorer 6, kliknete-li na nástroje a následně na možnosti internetu. Jak už jsem zmiňovala můžete si nastavit i to, aby se vám historie prohlížení neukládala. Záleží jen na vás, potřebujete-li historii znát, nebo jí raději nemít uloženou.

Jak najít historii prohlížených stránek, které jste hledali dnes, nebo například před týdnem? Najeďte na nástroje, klikněte na internet Explorer 6 a po té na historii. Následně se vám celá historie zobrazí a vy můžete hledat stránku, na kterou byste se rádi vrátili.

Pokud byste rádi některé prohlížené stránky z historie odstranili, klepněte na ně pravou myší a v nabídce se vám ukáže odstranit. Toto potvrďte. Historii mažte především v pracovních počítačích a to tehdy, když si váš šéf může prohlédnout, co v pracovní době na počítači děláte.

V historii se dá taktéž hledat podle názvu stránky, nebo slova, které v ní bylo obsaženo. Jak na to? V panelu historie klepněte na tlačítko hledat, po té napište slovo, nebo frázi, kterou chcete hledat a klikněte na hledat nyní. Po té se vám zobrazí všechny stránky, které obsahují tento výraz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *