Jak navrhnout zahradu

Rate this post
By: Karen Roe

Máte dům se zahradou a chcete mít zahradu zajímavou a krásnou? Když už máte pěkný dům, tak ať se k němu hodí i vaše zahrada. Zahrada by měla sloužit jak k posezení, tak k hraní a také jako místo, kde si můžete pěstovat rostliny, zeleninu a ovoce.

Jak navrhnout zahradu může být těžší, než se vám může na první pohled zdát. Pokud chcete mít zahradu opravdu krásnou a zajímavou a nerozumíte zahradničení dopodrobna, je dobré najmout si firmu na realizaci zahrady.
Pokud nechcete vyhazovat nekřesťanské peníze, pozvěte si zkušeného zahradníka, který vám s prací na zahradě pomůže a poradí vám, jak se o ni starat. Zahradník velmi dobře ví, kam vysadit jaké keře a stromky, dobře ví jak vysoko vyrostou a tudíž také, jak daleko je zhruba vysázet od sebe, aby si později navzájem nepřekážely.

Zahradník vám také dobře poradí do jaké půdy co zasadit, jaké rostliny potřebují slunce, jaké pak naopak stín. Nechte počátek tvoření raději na odborníkovi. Svou zahradu si pak rozdělte na 3 zóny. Na zónu odpočinkovou, kde budete moci posedět, koupat se, grilovat a relaxovat.

Zóna pro děti je ideální na stinném místě, kde můžete umístit klouzačku, houpačku, bazének, domeček a podobně. Slunná místa pak nechte pro pěstování rostlin a zeleniny. Pro inspiraci si můžete prohlédnout různé katalogy, časopisy a projít si internet.

Zahrada by vás měla reprezentovat a měla by být krásná v každém ročním období, proto by na ní měli být jak letničky, tak i jehličnany, které v zimě můžete ozdobit třeba vánoční dekorací. Pokud se do vaší zahrady zamilujete, bude to na ní taktéž vidět. Bude pak pro vás příjemný pocit, až se lidé budou u vaší zahrady zastavovat a obdivovat ji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *