Jak nespáchat sebevraždu

4.5/5 - (71 votes)

Jste v těžké situaci, kdy nevíte, kudy kam. Potkalo vás něco velmi těžkého, co jen stěží zvládáte a unést takové břemeno je pro vás velmi těžké. Nevíte jak to řešit a přemýšlíte, že se vším skoncujete? Jak nespáchat sebevraždu? Nezapomeňte, že je kolem vás stále velká spousta lidí, kteří za vámi stojí a mají vás rádi.

Možná jste v situaci, kdy to nevidíte, nebo to prostě vidět nechcete, ale vězte, že i tak je tu alespoň jeden člověk, pro kterého byste měli žít. Kdybyste z tohoto světa odešli, zůstalo by tu mnoho smutných srdcí. Možná jste přesvědčeni o opaku, ale ne, vězte, že u každého pohřbu je velmi mnoho truchlících.

Vypadá to, že před sebou nemáte žádnou budoucnost, že jste ztratili co jste mohli a tak pro vás život nemá jediný důvod, proč byste tu měli být? Pokud tedy takto svůj život vidíte, uvědomte si jednu věc. Zlo je tu proto, aby mohlo opět přijít dobro, ze kterého se budeme umět radovat. Bylo by-li na světě pouze dobro, nikdo z nás by si ho nevážil.

Další pozitivní věc, která by vám měla ve vašem rozhodnutí proč nespáchat sebevraždu pomoci je fakt, že každý zachráněný sebevrah, byl za tento skutek šťastný. Nakonec si vážil toho, že se mu nepovedlo zabít se a může ve svém životě na zemi pokračovat opět dále.

Máte-li opravdu sebevražedné sklony, se kterými se nedokážete poprat, zajděte co nejdříve za psychiatrem a řešte svou situaci s ním. Napíše vám léky, které vám pomohou od myšlenek, které směřují k tomu, abyste si jakkoliv ublížili.

Pokud tento článek pomůže alespoň jednomu člověku, který přemýšlí o sebevraždě zachránit život, budu za tento fakt moc ráda, i když se o tom asi nedozvím. Na světě jsme pouze jednou a není proto na nás abychom si životy svévolně brali, čeká nás ještě spousta krásného, co můžeme prožít, i když to třeba teď tak růžově nevidíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *