Jak pečovat o psa

Rate this post

Plánujete pořídit si psa, nebo jste si jej již pořídili a chcete, aby o něj bylo co nejlépe postaráno? Jak pečovat o psa? Uvědomte si, že mít psa, je obrovská zodpovědnost, kdy je nutné s ním chodit ven za každého počasí a to ať se venku děje, co se děje. Je-li zima, vedro, mráz, krupobití, prostě pořád.

Pes potřebuje vykonávat svou potřebu stejně tak, jako jí potřebujeme vykonávat i my lidé a také nás nezajímá, co se kolem nás děje. Pes se dožije přibližně 15 let, ale i více a tak zvažte, jste-li po tuto dobu schopni s ním chodit ven minimálně 3x denně. Pokud rádi jezdíte na dovolenou, pak musíte mít někoho, kdo se o vašeho pejska postará, to vše zajistěte ještě než si psa pořídíte.

Pokud se rozhodnete pro koupi pejska, pak si s ním pořiďte i pelíšek, misku na jídlo, misku na pití, hračky, obojek a vodítko, na zimu pak je vhodné psovi pořídit obleček a do deště pláštěnku. První den, bude pejsek velmi smutný a tak většinou noví majitelé neodolají a vezmou si jej k sobě do postele.

I když jste si možná řekli, že psa v posteli mít nebudete, opak je ve většině případů pravdou. Do svého psího přítele se tak zamilujete, že nebudete moci odolat a pes ve vaší posteli skončí z pravidla hned první den. Pokud máte štěňátko, pak mu pořiďte potravu, na které je napsáno junior.

Pejska nechte oočkovat a o dalších očkováních se poraďte se psím lékařem. Psí ošetření se platí, nehradí jej pojišťovna. Po uplynutí jednoho roku věku pejska, se chodí na očkování jednou za rok. Dobře si promyslete, jakou rasu psa si domu pořídíte, zda chcete temperamentního psa, nebo raději klidného gaučáka.

O rasách a jejich vlastnostech si přečtěte v knihách, nebo na internetu. Není důležité, aby se vám pes pouze líbil, ale dopředu byste se měli připravit na to, jaké právě tato rasa má vlastnosti. Co se týká voříšků, tak ti jsou svým pánům nejvěrnější. Největší zásluhy pak získáte od psa, kterého si vezmete z útulku.

Každý pes vás doma vždy rád přivítá, nikdy na vás nebude naštvaný, bude vás oddaně milovat a nikdy na vás nezanevře. Pes je skutečným a nejvěrnějším přítelem člověka a kdo má doma psa, jistě ví, o čem mluvím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *