Jak a co připravit pro novorozence

Rate this post
By: sabianmaggy

Ještě než porodíte, tak přemýšlíte co vše pořídit miminku tak, aby doma bylo vše na jeho příchod přichystané a aby vám nic nechybělo. Začněte si výbavu pořizovat co nejdříve, protože se nejedná o směšné částky, ale ve finále dáte za pořízení výbavičky pro miminko hodně peněz.

V první řadě musíte mít oblečky. Záleží na tom, v jakém období se vaše miminko má narodit. Pokud je to na zimu, pak určitě kromě bodýček a dupaček pořiďte i zimní věci, včetně zimního pytle do kočárku. Výbava na léto je samozřejmě prostší.

Určitě si nakupte velké množství plen, protože ty budete stoprocentně potřebovat. Kočárek a autosedačka je další věc, bez které se jen těžko obejdete. Pokud nemáte auto, tak ušetříte na sedačce. Pokud však auto máte, nebo budete miminko autě v přepravovat, pak se bez sedačky v žádném případě neobejdete.

Postýlka je další součástí výbavy, které vaše miminko musí mít. K postýlce je potřeba i povlečení, nebo spací pytel, který já osobně velmi doporučuji, protože zajistí, že se vaše miminko nebude odkopávat a nemusíte jej tak v noci kontrolovat a chodit přikrývat.

Pokud budete nechávat dítě spinkat v jiné místnosti přes den, nebo venku, pak si určitě pořiďte i chůvičku, která vaše dítě ohlídá a díky které uslyšíte, co se u vašeho miminka právě děje. Některé chůvičky jsou opatřeny i kamerou, kterou si můžete zapojit do televize a tak své miminko z jiné místnosti nejen slyšíte, ale i vidíte.

Někdo chce přebalovací pult a vaničku, někdo to považuje za zbytečnost. Bez vaničky a přebalovacího pultíku se maminka dokáže obejít, ale samozřejmě jsou to taktéž dobří pomocníci. Miminku pořiďte i hračky, které mu umožní je osahat, dají se přidělat na kočárek, ale nevyužijete je samozřejmě hned v prvních dnech, ale až o něco později.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *