Jak si zvýšit sebevědomí

Rate this post
By: reynermedia

Někteří z nás mají sebevědomí velmi nízké. Důvodem může být postava, špatné a nekvalitní vlasy, ošklivá pleť, nebo cokoliv jiného, co na sobě nemusíme mít vůbec rádi.

Abychom si zvýšili sebevědomí, je třeba najít na sobě to pěkné a na to poukazovat. Pokud máte například pěkné nohy, tak je vystavujte pohledům ostatních. To samé platí o pěkných rukách, nebo o čemkoliv jiném, co se vám na vás líbí. Zakryjte nedokonalosti a vystavte přednosti. Zajděte si ke kadeřníkovi a nechte si udělat nový účes. Změňte barvu vlasů a udělejte se zajímavějšími. To vše vám k sebevědomí prospěje.

Stanovte si cíle, kterých chcete dosáhnout

Začněte u něčeho jednoduššího. Uvidíte, jak vám to, že něčeho dosáhnete, zvýší sebevědomí. Nedávejte si za cíl věci, o kterých víte, že je nezvládnete, ale takové, kterých pro vás nebude těžké docílit. Pokud si stanovíte cíl, kterého jste schopni docílit, zvýšíte si tak vaše sebevědomí. Zkuste začít chodit cvičit a vytvarujte si postavu. Posilovna, nebo i jiné cvičení, které vás bude bavit, jsou tím pravým nakopávačem sebevědomí, protože potom, co se budete tomuto intenzivně věnovat, bude vypadat určitě o dost lépe a to vám v sebevědomí jistě pomůže.

Pracovní cíle jsou v tomto směru také důležité

Dostanete-li úkol, pracujte na něm tvrdě a s nejvyšším nasazením. Pokud na něj jste krátcí, nebojte se požádat někoho z kolegů o radu. Uvidíte, jak si budete připadat skvěle, pokud k vám pak přijde pochvala od nadřízeného. I toto vám zvýší sebevědomí. Jestli máte kolem sebe někoho, kdo vám sebevědomí podkopává, pak to určitě nebudete mít jednoduché. Musíte se nad tohoto člověka umět povznést.

Nejspíše on sám má nějaký problém sám se sebou a snaží se vyléčit si jej na ostatních. Jeho cílem je, aby on sám se necítil jako jediný, kdo má nízké sebevědomí a snaží se jej podkopnout i ostatním. Nenechte se tímto člověkem zviklat a jeho názory si rozhodně až tak k srdci neberte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *