Jak navodit jarní atmosféru

Rate this post
By: Dmitry Kalinin

Jaro je velmi krásné a příjemné období, protože začíná být teplo, vůně kolem nás jsou velmi intenzivní, příroda jde do květu a tak na nás má jaro velmi příjemný vliv. Značí totiž připomínat, že brzy přijde léto a že si budeme moci užívat slunce, koupání, pohody a prázdnin.

Jaro je ve znamení barev a vůní. Jak si doma navodit jarní atmosféru? Především si ji můžete navodit jarním úklidem, kdy si vaši domácnost uklidíte kompletně. Umyjte si okna, otevřete je dokořán a necháte vplout příjemný jarní vzduch do vašich domovů.

Nakupte si jarní kytičky, jako jsou primule, macešky a vyzdobte si jimi okna. Projděte se přírodou a nechte se unášet příjemnými pocity, naslouchejte zpěvu ptáků, posaďte se někde na terase a užívejte si toho, že je venku teplo a vy se tak můžete cítit příjemně a uvolněně.

Vezměte si kolo, nebo in-line brusle a projeďte se. Nechte si děti pohrát na dětském hřišti a užívejte si prvních jarních paprsků. Velice příjemný je také pocit, kdy odhodíte zimní oblečení a vyměníte jej za něco lehčího. Jaro má své kouzlo, které je vyjímečné.

Pokud máte svoji zahrádku, pak jaro budete vnímat mnohem intenzivněji, než například lidé, jež ji nemají. Můžete se začít věnovat výsadbě keřů, sázení kytiček, nákupu sazenic a o zahradu se opět začít po zimě starat. Odzimujte ji a radujte se z toho, že je opět pěkně, protože přišlo jaro.

Někdy na jaro čekáme dlouho, jindy přijde velmi brzy. Pokud je zima dlouhá a tuhá, může v nás vyvolat depresi z toho, že jaro nepřichází a my už máme zimy po krk. Naopak, přijde-li jaro brzy, pak máme v tento rok celkem dobrou náladu mnohem déle. Jaro nám dokáže zpříjemnit dny. Jaro je plné vůní, barev a příjemného počasí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *