Jak se hraje bowling

jak se hraje bowling
4/5 - (1 vote)
jak se hraje bowling
jak se hraje bowling, By: Bill Harrison

Také to neumíte a chcete se naučit, jak hrát bowling? Chystáte se po čase zase si zahrát a chcete si osvěžit paměť, jak “to platí“ ve hře bowling? Pojďte se naučit pravidla bowlingu, nebo si je jen osvěžit společně s námi.

Dobré vybavení

Máte-li v plánu hrát alespoň jednou měsíčně, vyplatí se pořídit si vlastní kouli, brašnu na ni a speciální obuv. Investice se vám v porovnání s půjčováním rychle vrátí.

Boty mají mít klouzavé špičky a neklouzavé paty. K pořízení jsou již kolem 1.000,–Kč. Koupíte-li si i vlastní bowlingovou kouli, můžete si nechat udělat otvory přímo vám na míru a tak zajistit dokonalou hru. Pořízení je dražší, vyjde vás přibližně na 2,500,–Kč, ale zase je koule skutečně kvalitní, vaše, originální a nezaměnitelná.

Ženy si často mylně kupují lehké koule. Pokud však zvládnou techniku házení, budou s těžší koulí skutečně bohyně. Kuželku vážící 1,5 kg neshodí jen tak nějaká koule. Nebojte se proto koupit těžší kouli, se kterou se postupně naučíte správně zacházet.

Jak hrát bowling

Hra bowling má 10 kol. V prvních devíti kolech mají hráči dva hody. Když na první pokus shodí všechny kuželky, druhý hod se nekoná. V posledním, 10. kole má každý hráč 3 hody, pokud se mu podaří hodit Strike nebo Spare. Jinak má dva hody, jako obvykle.

Strike, Spare

Hru označujeme jako Strike, když se podaří hráči shodit všechny kuželky na první hod. Spare je označována hra, kdy hráč shodí všechny kuželky na dva pokusy.

Za nejlepší výsledek je považována hra, kdy shodíte 12 Striků za sebou a získáte 300 bodů.

Bowling můžete hrát závodně nebo jen tak, s přáteli při hezkém večeru. Pozor na natažení svalů, zvláště hýžďových a stehenních. Kouli nedržte pevně, hod by měl být ladný a chvíli jdoucí s koulí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *