Jak odnaučit kočku značkovat

Rate this post

Máte doma kočku, která si značkuje? Pak je to nejspíše kocour, protože toto dělají především kocouři. Je to pro ně přirozené a tak toto bohužel dělají. Je to velmi nepříjemné, protože kocouři občůrají cokoliv a navíc místo pak velmi zapáchá.

By: sburke2478

Jak odnaučit kocoura značkovat? Tomuto bohužel nezabráníte, protože kočce nevysvětlíte, že toto nemůže dělat, navíc jí kolikrát ani nevidíte a pak jen marně pátráte po tom, odkud ten zápach jde. Někdy je to velmi těžké najít. Abyste odnaučili kocoura značkovat, je třeba jej nechat vykastrovat.

Kocour přestává po kastraci značkovat. Kastrace tomuto zabrání. Po vykastrování kocour přestává značkovat a své potřeby chodí vykonávat pouze na svůj záchod. Proto pokud vás trápí to, že kocour značkuje, je jediným řešením kastrace.

Kastrace je důležitá z více důvodů a to také například proto, že se kocour uklidní, nebude vám utíkat a nebude docházet k nechtěnému množení. Obzvláště důležitá je kastrace venkovních koček. Vykastrováni by měli být jak kočky, tak i kocouři. Kočičky jsou při mrouskání velmi nevrlé a mají tendenci utíkat.

Pak se také může stát, že vám přijde s koťátky v bříšku a vy ani nebudete vědět, s jakým kocourem si je pořídila. Kočky neznačkují, a to i když nejsou vykastrované. Tento nešvar patří pouze kocourům. Máte-li doma kocoura, nechte jej co nejdříve vykastrovat. Zeptejte se veterináře, kdy je kastrace nejvhodnější a ihned se na ní objednejte.

Kromě kastrace také věnujte velkou pozornost odčervení a očkování, které je u koček nutné provést jednou ročně. Kastrování koček stojí přibližně 800 – 1 500 Kč a samozřejmě se provádí pod narkózou. Kočky jej snášejí poměrně dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *