Jak si zařídit výhodné cestovní pojištění

Léto je tu a s ním i doba, kdy vyrážíme na dovolené. Jestliže se vydáte za hranice České republiky, měli byste si přibalit i výhodné cestovní pojištění. Nabídkami se to jen hemží, liší se od sebe cenou a podmínkami. Jak poznáte to ideální pro vás?

Pokračovat ve čtení „Jak si zařídit výhodné cestovní pojištění“

Jak jezdí ženy

Většinou se o ženách říká, že jsou špatné řidičky, ale opak je pravdou. Ženy jsou totiž na silnici mnohem ukázněnější a dávají si na vše větší pozor. Mýtus o tom, že ženy jsou špatné řidičky je ta tam. Dříve se o automobily starali převážně muži a muži také byli ti, kdo své automobily řídili.

By: Easa Shamih

Většinou byl v rodině vždy jen jeden automobil, se kterým se vyjíždělo spíše méně. Nákupní centra nebyla a nakupovat se chodilo do Jednoty, kterých bylo vždy všude plno a tak se nemuselo řešit, jak žena dojede nakoupit. Proto tedy, ženy až tak automobily nepotřebovali.

Dnes je však doba jiná a většinou každá dospělá žena, má stejně jako každý dospělí muž vlastní vozidlo, se kterým jezdí a které využívá každý den. Proto tedy mají ženy stejně jako muži již dnes stejné řidičské schopnosti a nejsou jen špatnými řidičkami.

Pro příklad si uveďme, kolik žen jezdí jako blázen a předvádí se na silnicích, tuní si své vozidlo a ukazuje svému okolí, jak zdatným řidičem je? A kolik tohle dělá mužů? Je nebezpečnější špatně parkovat, nebo machrovat na silnici a ukazovat co ve vás je?

Žena určitě není horší řidička než muž, ale naopak, ona umí předvídat, myslí na to, co by se mohlo stát a uvědomuje si, že na silnici není sama. Samozřejmě může občas na silnici zazmatkovat, ale stejně tak může zazmatkovat i muž.

Jde o to, kolik má kdo naježděno a jakou praxi v jízdě automobilem má. Žena za volantem své síly nepřeceňuje a to jí dělá lepší řidičkou, než je muž. Jen se podívejte do statistik, kolik nehod a to myslím vážných nehod, způsobily ženy a kolik jich způsobily muži.

Jak neslavit Vánoce

Patříte k těm, kteří Vánoce nechtějí slavit ať už z důvodů jakékoliv víry, nebo se vám o Vánocích stalo něco, co je pro vás těžké a při oslavě se vám vracejí nepříjemné vzpomínky, proto jste se rozhodli je neslavit, což je ale velmi obtížné vzhledem k tomu, že vás budou provázet na každém vašem kroku.

By: Glenn Waters

Půjdete do města, uvidíte stromečky, výzdoby… Vánoční atmosféře se jen tak nevyhnete. O obchodech, do kterých chtě nechtě půjdete nakoupit, ani nemluvě. Jednoduše tedy pokud nechcete slavit, vypusťte je z hlavy. Doma se chovejte jako by byl jakýkoliv jiný den.

Raději se upněte na televizní kanál, který je ke svátkům neutrální a nebude vám v každé upoutávce, reklamě, pořadu, či filmu připomínat, že je čas Vánoc. Pokud takový televizní kanál nenajdete, pak se televizi raději vyhněte, nebo si pusťte vaše oblíbené filmy, na které jste celý rok neměli čas.

Abyste nebyli ochuzeni o dárky, které jsou s Vánoci spojené, pak si je dávejte se svými blízkými po celý rok a to kdykoliv. Půjdete na nákup, uvidíte něco zajímavého, co by se například vaší drahé polovičce líbilo, tak jděte a kupte jí to, ať je jakékoliv období v roce. Uděláte tak radost úplně stejně, jako byste dali dárek pod stromeček. Možná však ještě větší, protože bude jasné, že dárek není koupen z povinnosti, které Vánoce vyžadují, ale je koupen proto, že jste to sami chtěli.

Ne každý má Vánoce rád a je to pro něj příjemné období. Samozřejmě, že většina tuto část roku neskutečně miluje a velmi se na ní těší, neznamená to však, že se tímto způsobem těšení musí řídit každý. Vánoce způsobují to, že je spousta z nás ve shonu, stresu, aby to vše stihli, aby vše bylo dokonale připravené a načasované.

Jsou však i takoví lidé, pro které Vánoce až takový význam nemají a tudíž je ani nechtějí slavit. Přemýšlejí tedy, jak neslavit Vánoce. Rada je jednoduchá, měli by dělat přesně to, co chtějí, jako by byl kterýkoliv jiný den.

Jak se dělá karamel

Kdo z nás by neměl rád karamel. Karamel je součástí mnoha potravinářských výrobků. Vždyť i jeho výroba probíhá právě v potravinářském odvětví. Z karamelu se vyrábí bonbóny, krémy, a dokonce je i součástí alkoholových nápojů, nebo si jej přidáte do kávy.

By: Joy

Karamel je potravina oranžové barvy se sladkou chutí s nádechem připečení. Vznik karamelu je spojen s karamelizací cukru. Běžné využití karamelu je jako potravinářské barvivo. Položme si tedy otázku – jak se dělá karamel? Karamel vyrobíme velmi jednoduše.

Jeho přípravu zvládneme i doma. Před zahájením přípravy karamelu, bychom si měli zjistit, co vše budeme potřebovat k jeho výrobě. Karamel bude ke své výrobě potřebovat suroviny, kuchyňské potřeby a nakonec ledničku. Pokud vše máte připraveno, můžete začít dělat karamel.

Jak se dělá karamel – postup

  1. Suroviny

Pro přípravu karamelu budete potřebovat 0,5 kila cukru krupice, 12 deka vařící vody, 15 deka Hery. Z kuchyňských potřeb si pak připravte bílý talíř, hrnec a dlouhou vařečku.

  1. Smíchání surovin

Cukr nasypete do hrnce. Hrnec umístíte na plotnu o střední teplotě a neustále míchejte. Míchejte od dna hrnce, pečlivě a pomalu. Cukr bude postupně žloutnout a hrudkovatět. Nepřidávejte teplotu, stále vařte na střední teplotě. Míchání trvá 15 minut.

  1. Rozpuštěný cukr

Cukr se již rozpustil a obsahuje mnoho velkých hrudek. Teplotu teď musíte zeslabit na minimum. Začněte vařečkou tlouct do hrudek ve snaze je rozmělnit. Pokud Vám začne směs tuhnout, plotna má příliš nízkou teplotu. Přihřejte si vodu, tak aby byla vařící.

  1. Kontrola barvy a chuti karamelu

Cukr nám čím dál více hnědne. Tak je to správně. Vařečkou ve směsi vytvoříme malý tenký proužek a natřeme ho na bílý talíř. Tak si ověříte, zda má karamel správnou barvu. Poté ochutnejte. Karamel by měl mít při prvním setkání s jazykem chuť lízátka a následně až karamelu.

  1. Správná konzistence

Pokud má karamel správnou chuť a barvu, odstavíme jej z plotny. Přilijeme do něj vařící vodu a mícháme. Necháme chvilku vychladnout. Poté vyzkoušíme, zda má karamel konzistenci marmelády. Pokud ano přidáme tuk. Směs míchejte co 10 minut. Poté nalijte směs do skleniček a dejte vychladnout do lednice.

 

Jak pečovat o svetry

Vyprat si svetr a zachovat jeho tvar, délku a hlavně také krásu materiálu, není vůbec snadné a určitě se o tom přesvědčila každá z nás. Kolik svetrů jste v pračce stihla za svůj život zničit? Pak si přečtěte rady, jak se takovému poničení vyhnout a jak zachovat svetr co nejdéle krásný. Důležité je to, z jakého materiálu váš svetr je.

By: Walter

Do pračky se mohou dávat všechny svetry, kromě kašmíru a mohéru, které zde ale můžete ždímat. Je třeba ale sledovat pokyny na etiketě, kde se dozvíte, jak svetr správně vyprat. I na pračce pak máte možnost navolit ruční praní a tak není problém, dát svetr do pračky a nastavit ruční praní. Pokud tento program ale na pračce nemáte, tak jej přeperte raději v ruce.

Zcela jistě se vyhněte klasickým pracím prostředkům, ale použijte ty, které jsou na vlnu. Svetry v žádném případě nedávejte do sušičky, ale nechte je volně uschnout. Jak se žehlením? Některé svetry žehlit můžete, ale opět se řiďte pokyny, které na nich jsou uvedeny.

Máte-li svetr z ovčí vlny, tak jej nikdy neždímejte, ale vodu vymačkejte v ručníku a svetr při sušení rozložte vodorovně. To platí i o vlněných věcech. Nikdy je nevěste na šňůry, ale vždy při sušení vodorovně položte, aby se vám svetr nevytahal. Nejnáročnější na údržbu je kašmír a mohér, což jsou přírodní materiály, které jsou ale skutečně kvalitní. O tyto materiály je třeba obzvláště jemná péče.

Svetry, které jsou vyrobeny z těchto materiálů, byste měla po každém nošení vyprat a to nejlépe ve studené vodě, která bude mít maximální teplotu 20 stupňů celsia. V pračce jej pak nechte vyždímat při otáčkách 1000. Nedávejte jej sušit na slunce a sušení opět provádějte jako u jiných svetrů. Položte jej na sušák vodorovně, v žádném případě jej nevěšte. Praní svetrů tedy není nic, co bychom měli podceňovat a to samé pak platí i u jejich sušení. Vždy je třeba zjistit z jakého je svetr materiálu, jakým způsobem jej prát a jak jej pak ve finále vyžehlit, pokud je to možné.

Jak porazit ruletu? A jde to vůbec?

Vzpomínáte si ještě na hodiny fyziky, kdy jste se snažili vstřebat informace o přírodních zákonech, desítky vzorečků a spoustu dalších věcí? Škoda, že se ve školách neučí o něco praktičtější způsoby využití fyziky – například v souvislosti s ruletou. Podle nejnovějších studií totiž lze ruletu porazit vhodně zvoleným systémem.

Díky fyzice získáte velkou výhodu

Systém, který vám představíme, lze aplikovat pouze v kamenném kasinu. Využívá starou dobrou fyziku a matematiku a spočívá v bedlivém sledování kuličky na stolu. Na základě znalosti počátečních podmínek dosáhnete značné výhody, a to dokonce kolem 20 % na své straně. V závislosti na typu rulety je přitom běžný house edge casina kolem 3 až 5 procent. Za studií stojí Michaell Small z The University od Western Australia a Chi Kong Tse z Hong Kong Polytechnic University.

V čem tedy „zázračná“ strategie spočívá? V pečlivém sledování hry a zaznamenávání potřebných údajů – polohy, ve které byla kulička puštěna do hry a čísla, které následně padlo. Společně s dalšími specifickými podmínkami daného stolu odhadnete, kde kulička skončí.

V praxi jen těžko použitelná metoda

Small a Tse využívali kameru, díky které snadno zjistili údaje o dráze a rychlosti. Jejich metoda byla v laboratorních podmínkách dokonalá. Jenomže v praxi jsou složité matematické výpočty v casinu téměř nemožné. Hra je velmi rychlá bez značné technické podpory nelze dosáhnout spolehlivých výpočtů. Navíc jde stále o pravděpodobnost a nikoliv stoprocentní jistotu – při hře se může přihodit cokoliv.

Bezpečnější je hraní na internetu

Chcete-li si přesto zahrát ruletu a vyzkoušet různé herní strategie, doporučujeme online casino. Zde je k dispozici ruleta online, kterou si otestujete také v bezplatném módu.

Lákavý je i casino bonus ve výši až 100 % vkladu a stovky různých hazardních her, na které v kamenných hernách nenatrefíte. Takže pokud nemáte po ruce špičkové technologie, raději si zahrajte z pohodlí domova.

Jak si vybrat tu správnou kabelku

By: Melissa Ingram

Toužíte po nové kabelce a nevíte, jak si vybrat tu správnou? Kabelka je módní i praktický doplněk, který používají ženy na celém světě, a kterých doma mají více než jednu. Jdete-li si koupit kabelku, vybírejte pečlivě. V první řadě se vám musí líbit tvar a provedení. Kabelka vás musí zaujmout. Pokud přiláká vaši pozornost, pak si kabelku pořádně prohlédněte i detailně. Musíte vidět jak je řešená uvnitř. Kolik má vnitřního prostoru, kolik má kapsiček a také je důležitý tvar ucha. Z toho pak odvodíte, jakým způsobem budete kabelku nosit. Jestli přes rameno, v ruce, nebo na ruce.

Než si vyberete, zjistěte, k jakým účelům kabelku chcete. Jestli vám má sloužit na denní nošení do práce, nebo má být jen menších rozměrů, kam se vám vejde mobil, klíče, peněženka a doklady, či ji chcete mít prostornou tak, abyste si do ní mohla dát i oblečení. To je další kritérium, na které si při výběru dejte pozor a podle kterého výběr směřujte. Dost možná se může stát i to, že vlastně ani žádnou kabelku nepotřebujete a berete si ji pouze proto, že vás zaujala a oslovila za výlohou. Vybírejte i podle barvy. Měla by se vám rozhodně hodit k ostatním kouskům oblečení.

By: MAURO CATEB

Také kvalita kabelky je velmi důležitá. Ještě než si kabelku koupíte, prohlédněte si detailně jak je šitá, vyzkoušejte zapínání, obzvláště pak zip, protože tam bývá nejčastěji problém. Pokud kupujete levnější kabelky, zip je první, co vás začne většinou zlobit. Pokud víte, že kabelku chcete mít delší dobu, sáhněte rozhodně po dražším kousku, pokud ale víte, že vás kabelka až tak dlouho bavit nebude, klidně si vyberte levnější, protože ji stejně brzy vyměníte za jinou. Kabelka je součástí každé ženy a ledasco o ní i vypovídá. No tak schválně, prohlédněte si někdy ženu, kterou potkáte a ihned si o ní uděláte obrázek jednak podle outfitu a pak také podle kabelky.

Jak si připravit kysané zelí

By: F Delventhal

Jak si připravit kysané zelí

Mít doma své vlastní kysané zelí, to bylo v minulosti samozřejmostí každé hospodyňky. Kysané zelí je ideální zásobárnou vitamínů na celou zimu. Pravidelné používání kysaného zelí při přípravě pokrmů dodá tělu spoustu potřebných látek napomáhajících imunitě organismu, která je v zimě postupně oslabovaná nedostatkem přísunu čerstvé zeleniny a čerstvého ovoce.

Příprava kysaného zelí je velmi jednoduchá

Potřebovat budete specifický kameninový soudek na zelí, s poklopem posazeným do žlábku. Do žlábku se po celou dobu, kdy v soudku zelí je, nalévá voda, která zabezpečí, aby se k zelí nedostal vzduch.

Samotné zelí buď nakoupíte v hlávkách a následně doma nakrouháte, jednodušší je nakoupit zelí rovnou nakrouhané. Na 10 kg nakrouhaného zelí bude potřeba 3-4 kilogramy nakrájené cibule. Nemusí být moc najemno. Dále pro výbornou jemně pikantní chuť je dobré přidat jemně nakrájené červené feferonky, asi 6 kusů. Klidně dávejte i se semínky. Červená barva není nutnost, pěkně to ale v zelí potom vypadá. Prosypávat se bude kmínem, bude stačit 1 sáček, a solí a několika bobkovými listy. Takto mám zelí odzkoušené a výborné. Někdo přidává například křen, hroznové listy, kůrky chleba, jablka…

Promíchání předem ve velké nádobě je lepší, můžete lépe odhadnout chuť připraveného zelí k tlačení do soudku.

Nic ale nepokazíte, když budete vrstvit zelí postupně přímo do soudku. Jednotlivé vrstvy se prosolují, prokmínují, přidá se trošku feferonek, bobkový list. A řádně se utlačí. Musí ze zelí vystupovat šťáva. Na její chuti lze odhadnout slanost. Není třeba se solí příliš přehánět, lepší je při vaření zelí dosolit.

Takto se postupuje až do zaplnění soudku. Nahoře bude zelná šťáva. Pokud je jí mnoho, odeberte a nechte ji uloženou v ledničce, během několika jí můžete zelí zalít.

Natlačené zelí je vhodné zatížit. Na prkénko položíme buď hrnek s vodou, nebo použijete perfektně umytý kámen, už jsem ale nechávala vykvasit zelí i bez zatížení. Zelí by mělo být pod hladinou.

Soudek se uzavře, do žlábku se nalije voda a uloží se na místo, kde je pokojová teplota. Nejlépe například ke kotli. V kuchyni také je možné zelí na vykvašení nechat, někomu může být ale jeho následná vůně nepříjemná. Zelí kvasí asi tři týdny. Ve vodním žlábku je slyšet občasné bublinky, jak zelí pracuje. Zelí několikrát zkontrolujte, zda je ponořené ve vodě, pokud ne, dolévá se převařená a vychladlá voda.

Degustací zjistíte, či už je zelí dostatečně kyselé, potom se zelí přemísťuje do chladných prostor, kde bude do spotřebování. Důležité je udržovat stále čistou vodu ve žlábku soudku.

Jak trávit čas v zimě

By: AnnaKika

Zima nás nutí být doma mnohem více, než když je venku pěkné počasí. Musíme si vymyslet aktivity, kterými strávíme čas.

Co dělat v zimě

Poměrně mnoho lidí, zvláště ve městech v naší zemi navštěvuje obchodní domy a tráví čas právě zde. Jsou však tací, kteří toto neuznávají a hledají si jiný způsob zábavy.

Buďte kreativní a něco si doma vyrobte. Spousta z vás určitě ví, že když si něco sami vyrobí, tak k tomu mají mnohem větší vztah, než k věci, kterou si někde koupí. Proto je kreativita skutečně na místě. Jednak vás vlastní výroba bude těšit a pak také ušetříte spousty peněz, které byste za hotovou věc zaplatili.

V zimě také můžete dokoukat filmy, na které v létě není čas, zašít děravé kalhoty dětí, zaštupovat punčocháče, ponožky, věnovat se koníčkům, zkusti vyšít dečku, uplést šálu, uháčkovat čepici na jaro, namalovat obraz, sestavit model letadýlka, ušít ze zbytků látek tři trubičky a ty smotat ve věnec na jarní dekoraci a mnohé další.

Zajděte si do kina s partnerem, nebo s dětmi. Nemusí to být nutně pravidelně, ale čas od času to určitě vadit nebude. Zábavu si pak můžete najít také na internetu. Zde se můžete zapojit do různých diskuzí, které jsou pro vás důležité, máte možnost hledat informace, které vás zajímají, ale i například nakupovat.

V zimním období pak můžete také zalézt do postele s tím, koho milujete a užívat si příjemných společně strávených chvil. Udělejte si úklid. Pokud o to budete stát a budete na to mít náladu, tak si proveďte generální úklid vaší domácnosti, který je čas od času potřeba udělat.

Zahrajte si s ostatními členy rodiny společenské hry. Budete se spolu při tom dobře bavit a najdete si společnou řeč. Kontakt se svou rodinou je velice důležitý a pro vás hraje podstatnou roli. Proto jej nepodceňujte.

A co takhle přečíst si nějakou zajímavou knihu? Nezapomínejte na čtení knih, které jdou v poslední době hodně do postraní a to především proto, že je nahrazuje internet a že se raději na příběh podíváme, než abychom si přečetli napsanou podobu příběhu. Občas bychom si zajímavou knihu určitě měli přečíst.

Jak se správně vybavit na Silvestra?

Příprava Vánoc je za námi a i Silvestr je velice oblíbený svátek, lidé se scházejí, aby společně oslavili příchod nového roku. Tento den je den veselí, ale potřebuje i naplánovat – kde ho oslavíte, zda tam přespíte, co si vezmete sebou a mnoho dalšího.

Jak vybrat místo?

Mnoho lidí na Silvestra rádi pozvou celou partu svých nejbližších známých a jedou někam na chatu. Problém je v tom, že se musíte rozmyslet hodně dopředu, protože mnoho míst už bývá dlouho před Silvestrem zarezervováno. Někteří proto raději zůstanou doma a pozvou si své známé k sobě, tady se nastává problém v tom, že na druhý den ráno budete mít toho hodně na uklizení a protože je to váš dům, tak vám s tím nikdo nepomůže. A někdo se setká někde v hospodě, kde si posedí a pak vyjdou ven na ohňostroj. Pokud máte vybranou svou oblíbenou hospůdku, měli byste si také pro jistotu rezervovat místo, protože i hospody bývají plné lidí.

K Silvestru patří alkohol

Pravdou je, že jde o oslavu a mnoho lidí si Silvestr nedokážou představit bez panáka či skleničky šampaňského při ohňostroji. Pokud budete oslavovat v hospodě, tak si veškerý alkohol zakoupíte, což může být někdy finanční zátěž, ale na druhou stranu je to jen jednou v roce. Pokud volíte variantu, že si pozvete známé k sobě, tak víte, že je slušností, že každý nějakou láhev přinese, ale přesto se na to nemůžete spoléhat a mít v zásobě nějaký alkohol, o kterém víte, že ho čekaní hosté budou pít. A když jedete na chatu, tak se vždy nějak domluvíte. Buďto si každý přinese svůj alkohol anebo se složíte či jeden vezme alkohol druhý jídlo a podobně, to už jen záleží na vás.

Nezapomeňte na jídlo

Hodně lidí myslí na alkohol, ale jen málokdo myslí na jídlo. Přitom jde o nezbytnou část celého Silvestra. Jelikož mnozí slaví už brzy, potřebují vydržet až do půlnoci, což někdy s konzumací alkoholu je problém, proto potřebujete jídlo. Jídlo vám aspoň trochu pomůže kontrolovat hladinu alkoholu, abyste vydrželi čerství co nejdéle. Takže když půjdete oslavovat do hospody, tak hned při rezervování stolů se zeptejte, zda na Silvestra vaří anebo připravují nějaké drobné pohoštění, jako jsou tradiční chlebíčky, koláčky a podobně. Když máte Silvestr na chatě, tak je to jednoduché, protože si sami připravíte to, na co máte chuť.

Ohňostroj

Jsou lidé, kteří se ho ohňostroje nepouštějí a raději se vyjdou podívat ven na náměstí, ale jsou i takoví, kteří si sami rádi zapálí pár raket a podobně. Samozřejmě, že to není zakázáno, ale při jejich zapalování byste měli být velmi ostražití, abyste neublížili sobě a ani okolí. Dávejte pozor, kam rakety či jiné výbušniny letí, abyste nezpůsobili požár a podobně. A také záleží na tom, kde ohňostroj zakoupíte.

Silvestr je krásný den, ale také náročný, nejen na přípravu, ale také pro žaludek.